Angstbehandeling (lachgassedatie)

Wat houdt een behandeling met lachgas in?

U kunt bij Mondzorg Rhienderen te recht voor lichte narcose behandelingen met lachgas. Voor lichte narcose gebruiken we lachgas. Lachgas bestaat uit de stof distikstofmonoxide (N2O). Het lachgas is van medische kwaliteit. Al ruim 200 jaar lang wordt lachgas in de medische wereld ingezet voor verdovingen. Het lachgas dat recreatief wordt gebruikt, is sterker en heeft een andere werking dan medisch lachgas. Lachgas brengt je in een lichte roes waardoor je waarneming tijdelijk veranderd. Hierdoor ervaar je een behandeling anders dan zonder verdoving.

Hoe werkt lachgas bij de tandarts?

Het lachgas wordt toegediend via de neus, zodat de tandarts nog bij uw gebit kan. Je ademt het lachgas samen met zuurstof in. Doordat het lachgas je waarneming tijdelijk aanpast, ervaar je de behandeling nagenoeg pijnvrij. Lachgas is zowel pijnstillend als slaapverwekkend.

Hoe lang blijft het effect bestaan?

Na de behandeling krijg je pure zuurstof toegediend. Na ongeveer 5 tot 10 minuten zijn de effecten uitgewerkt en mag je weer deelnemen aan het verkeer.

Is lachgas voor iedereen geschikt?

In overleg bepaalt de tandarts of een lachgasbehandeling voor jou geschikt is. In sommige gevallen, zoals wanneer je niet goed door de neus kunt ademen, bij zuurstof armoede in het bloed of bij hartkwalen, is lachgas niet geschikt.

Afspraak maken voor Angstbehandeling (lachgassedatie)?

U kunt vaak direct bij ons terecht. Wij nemen momenteel nieuwe patiënten aan.

Direct bellen met de praktijk?
Regulier telefoonnummer
Spoed (buiten openingstijden)